تزریق بوتاکس یکی از سریعترین راههای جوانسازی پوست است. بوتاکس علاوه بر کاربرد زیبایی، برای درمان بعضی اختلالات نیز کاربرد دارد. درمان تعریق زیاد دست وپا و زیر بغل، اسپاسم گردن، مثانهی بیش فعال و درمان میگرن از مثالهای درمانی بوتاکس هستند.
تزریق بوتاکس توسط پزشک ماهر و متخصص هیچ عوارض دائمی و موقتی که به سلامت جسم شما آسیب برساند، در پی نخواهد داشت. اما استفاده از دزهای نامناسب توسط افراد غیرمجرب، میتواند عواقب بسیار بدی برای شما به همراه داشته باشد. شاید برای شما که قصد انجام این روش جوانسازی پوست را دارید، سوالهای فراوانی پیش آمده باشد. مانند، کدام برند بوتاکس معتبر است؟ آیا تزریق بوتاکس عوارضی با خود به همراه دارد؟ مضرات تزریق بوتاکس در بلندمدت کدام است؟ ما در این مقاله سعی کردهایم به تمامی این سوالها پاسخ بدهیم. .اگر شما هم به دنبال سفارش لیبل اصالت مواد شوینده بهداشتی هستید میتوانید با واحد پشتیبانی سایت در تماس باشید .
همه چیز درباره ی بوتاکس
کلستریدیوم بوتولونیم، باکتری بیهوای است. یکی از محلهای رشد این باکتری در کنسروهای غذا میباشد. این باکتری سمی به نام بوتولیسم تولید میکند. این سم باعث فلجی عضلات میشود و بسیار کشنده است. بوتاکس، دز خفیف و امن این سم میباشد. بوتاکسی که مصرف پزشکی دارد نوع A سم بوتولیسم میباشد. این دارو از سوی سازمان جهانی غذا و دارو ( FDA ) تایید شده است. از این ماده برای زیبایی و اهداف درمانی استفاده میشود.
عضلات بدن به مرور زمان خاصیت کشسانی یا الاستیسیتهی خود را از دست میدهند. بنابراین با منقبض شدن عضلات، خطوطی روی صورت ایجاد میشود که در حالت استراحت عضلات به صورت چین و خطوط عمیق بر روی پوست مشاهده میشوند.
این دارو سیگنالهای انقباض به سمت عضلات را مسدود میکند و از انقباض عضلات جلوگیری میکند. از بوتاکس برای درمان اختلالاتی چون میگرن، اسپاسم عضلات گردن، واژینیسموس استفاده میشود.
آیا بوتاکس عوارضی دارد؟
دز سم استفادهشده در داروی بوتاکس بسیار کم و ایمن میباشد. از آنجایی که این دارو در دزهای کم و هدفمند تجویز میشود، عوارض آن پس از گذشت چند سال چشمگیر نخواهد بود. بهترین راه برای تزریق بوتاکس مراجعه به افراد متخصص و پزشکان ماهر میباشد. تزریق بوتاکس در مراکز غیرنعتبر، ممکن است عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:
- درد
- کبودی
- تورم
- سردرد
- تب و لرز
- حالت تهوع خفیف
با عوارض خطرناک بوتاکس آشنا شوید
عوارض قویتر و خطرناک بوتاکس که در گذشت زمان از بین نرود، تشدید شود یا بلافاصله بعد از تزریق مشاهده شود به یکی از موارد زیر مربوط میشود:
- تزریق توسط فردی انجام شود که با دز امن، محلهای مناسب تزریق و میزان تزریق دارو آشنا نباشد.
- بدن شما به تزریق دارو حساسیت نشان بدهد.
دسته ای از این عوارض تزریق بوتاکس موقتی هستند. اما به محض مشاهده و تداوم این علائم باید فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید. در ادامه به بررسی این عوارض میپردازیم.
عوارض تزریق بوتاکس به اطراف چشم و پیشانی
درد محل تزریق، تورم و خونریزی ممکن است بعد از تزریق مشاهده بشود. میزان بروز این علائم در افراد مختلف متفاوت است. اما تزریق توسط پزشک ماهر و تجربه این عوارض را به همراه نخواهد داشت و در صورت بروز، موقت خواهند بود. این عوارض با کمپرس سرد به راحتی ناپدید میشوند. در موارد نادر این علائم ممکن است بروز پیدا کند:
- افتادگی پلک
- پرش پلک
- آبریزش چشم
- ناهمواری ابروها
- پاره شدن پوست به دلیل تریق زیاد
عوارض تزریق بوتاکس به مناطق اطراف دهان
تزریق نامناسب بوتاکس به اطراف دهان ممکن است باعث کج شدن دهان و لبخند شما بشود. در صورت برطرف نشدن این حالت پس از چند روز باید به پزشک مراجعه کنید.
عوارض تزریق بوتاکس برای درمان بلفارواسپاسم چشم
خشکب و خارش چشم، افتادگی پلک، التهاب قرنیه، تحریک چشم، تورم پلک، کاهش پلک زدن یا کبودی چشم ممکن است در تزریق بوتاکس توسط افراد غیرمتخصص در درمان بلفارواسپاسم چشم دیده شود.
علائم بوتولیسم
در موارد نادر، تزریق دز زیاد بوتاکس یا استفاده از نوع B و یا واکنش آلرژیک بدن شما نسبت به بوتاکس ممکن است عوارض جدی بر بدن بگذارد. این عوارض همانند علائمی است که سم بوتلیسم بر بدن میگذارد. علائمی چون:
- مشکل در بلع
- مشکل در تنفس
- مشکل در حرف زدن
- ضغف عمومی
- مشکلات بینایی (تاری، دوبینی و…)
- افتادگی پلک
- ضعف عضلهی گردن
- تپش قلب
در صورت مشاهدهی هر کدام از علائم بالا باید فورا به پزشک مراجعه نمایید.
آیا بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی مضر است؟
همانطور که پیشتر گفته شد، دز تزریقی بوتاکس از سم بوتولیسم بسیار پایین است. بنابراین تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی ممنوعیتی ندارد. اما از آنجایی که این دارو باعث ضعیف شدن عضلات میشود باید همواره جانب احتیاط را رعایت کرد. پزشکان نیز تزریق بوتاکس را در این دوران توصیه نمیکنند.
آیا تزریق بوتاکس در طولانی مدت عوارضی دارد؟
تزریق درست بوتاکس هیچگونه عوارضی نخواهد داشت. تزریق مداوم بوتاکس برای اثربخشی بهتر پیشنهاد میشود. در صورت قطع تزریق بوتاکس، پوست شما شل نمیشود و از کار نخواهد افتاد. بلکه به حالت اولیهی خود قبل از تزیق بوتاکس برخواهد گشت.
تزریق دز بالای بوتاکس در بلند مدت تمام عوارض خطرناکی که پیشتر گفته شد را به همراه خواهد داشت.
برای پیشگیری از عوارض تزریق بوتاکس چه باید کرد؟
- برای تزریق بوتاکس به یک فرد متخصص و یا پزشک کجرب مراجعه کنید.
- پیش از انجام تزریق در مورد سلامت جسمی خود و داروهایی که مصرف میکنید با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت داشتن بیماریهایی چون، اختلالات انعقادی، مشکلات قلبی، سابقهی صرع و غش با پزشک صحبت کنید.
- تمام دستورات پزشک را برای قبل و بعد تزریق رعایت کنید.
- در صورت مشاهدهی هر گونه عارضهای پس از تزریق فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید.
- در صورت مصرف داروهای خاص باید با پزشک خود مشورت نمایید.
- تزریق باید به صورت نشسته انجام شود.
- پس از تزریق به مدت دو ساعت از دراز کشیدن و خم شدن طولانی مدت خودداری کنید.
- تزریق بوتاکس به صورت زیرجلدی است و از تزریق به رگهای خونی پرهیز شود.
نکته ی مهم و نهایی این مقاله
تزریق و بوتاکس هیچ گونه عوارض بلند مدت یا کوتاه مدت و دائمی به همراه ندارد. بوتاکس سم ایمن و شعیف بوتولیسم نوع A میباشد. بنابراین نباید هیچ گونه عوارضی بر بدن بگذارد. آشنا نبودن با میزان تزریق و دز امن بوتاکس، آشنا نبودن با آناتومی بدن و محل عروق لنفی و رگهای خونی بدن، نه تنها تزریق بوتاکس را کم اثر میکند، بلکه عوارض جبران ناپذیر و خطرناکی برای سلامتی بدن شما به همراه خواهد داشت.
عوارض تزریق بوتاکس ( جانبی و موقت)، در مکان مطمئن و توسط فردی ماهر یا پزشک متخصص به حداقل خود میرسد. تزریق بوتاکس سریعترین راه و راحتترین راه برای جوانسازی پوست است. با اطلاع از کارکرد این دارو و مشورت با پزشک کتخصص، تمام عوارض جانبی و احتمالی این کار را به حداقل خواهید رساند.
وبسایت برچسب اصالت:
وبسایت برچسب اصالت ارائه دهنده انواع لیبل اصالت در انواع سایز ها و تعداد مختلف و ارسال به تمام نقاط ایران در کمترین زمان ممکن.
پیشنهاد ما مطالعه بیشتر این مقالات میباشد :